3 Mart 2014 Pazartesi

Dünyanın En Büyük Derbileri

Almanya Derbileri


Bayern Munich - 1860 Munich

Münih kentinin takımlarını karşı karşıya getiren karşılaşmalardır. Bayern Münih rakibine karşı her anlamda büyük üstünlük kurmuştur.FC Bayern 22 kere lig şampiyonu olmuş,1860 Münih ise sadece 1966'da bir şampiyonluk görmüştür. 1860 Münih,2004 yılından beri 2.Ligde oynamaktadır. Bayern'in Bavyera genelinde taraftar kitlesi vardır. 1860 Münih ise Münih'te kemikleşmiş bir taraftara sahiptir.

Borussia Dortmund - Schalke 04 Gelsenkirchen


Dünyanın en büyük derbileri arasında gösterilir. Almanlar tarafından Revierderby olarak adlandırılır. Diğer ismi ise Ruhr Derbisi olarak adlandırılabilir. Bu derbinin Ruhr adını almasının sebebi ise bu iki takımın şehirlerinin Ruhr havzasında yer almasıdır.
Dortmund ve Gelsenkirchen şehirleri sanayi dalı başta olmak üzere günümüzde dahi çekişme içerisindedirler. Her iki takımda İkinci Dünya Savaşı yıllarında Nazi diktatörlüğüne baş kaldırmakla tanınır. Fakat iki şehir halkı da birbirinden nefret eder. Birbirlerinin isimlerini dahi ağızlarına almazlar. Schalke taraftarı Dortmund'un Juventus ile oynadığı Uefa Kupası finalinde Juventusu desteklemiş, Dortmundlu taraftarlarda intikam için Almanya-Hollanda maçında maç boyunca Schalkeli futbolculara küfür etmiştir.
İlk maç 3 Mayıs 1925'te oynanmıştır ve Schalke 4-2 kazanmıştır.
1925 yılından bu yana oynanan 132 derbide 55 maçı Schalke 04 kazanmıştır, 46 maçı da Borussia Dortmund kazandı. 34 maç berabere biterken, 260 gol Schalke 04'den geldi, Borussia Dortmund ise 204 golle karşılık verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder